BemutatkozásSzolgáltatásokTippek-tanácsokElérhetőségek
LetöltésekGyártók
Elérhetőségek - Kaposvár Elérhetőségek - ZalaegerszegElérhetőségek - Nagykanizsa

Tippek - Tanácsok

Miért éppen fenyőbútort?

Egészségünk miatt!

A tömör fenyő káros anyagokat nem bocsát ki, sőt javítják a belső terek levegőjét. Hiszen a faszerkezet millió kis üreggel, csatornával tagolt, jelentős mennyiségű káros anyagot képes megkötni így a levegőből. Csökkenti az allergiás reakciók kialakulását, mivel elektromosan szigetelő, ezért elektrosztatikusan töltött lebegő port nem képez. A faanyag levegőszűrőként működik. Hatékonyan veszi fel a cigaretta füstöt, oldószereket és nitrogén-oxidot. Nem vonzza a port, így gyakori takarítást nem igényel. A fa antibiotikum, ugyanis vizsgálatok igazolják, hogy nyílt pórusú faanyagon a gyomor és bélbetegségekért felelős baktériumok nem képesek életben maradni.

A fenyőbútor a komfortérzet kialakításában is egyedülálló teljesítményre képes, ugyanis a fenyőbútorokkal berendezett térben kiegyenlített a levegő páratartalma. Túl nagy nedvesség esetén felveszi a vizet, míg a szárazabb periódusban leadja azt. Párologtatóra általában nincs szükség az ilyen helyiségekben. Természetesen a hirtelen hőingadozást nem kedveli, szélsőséges körülményektől óvni kell bútorainkat, például fűtőtest közelébe lehetőleg ne tegyük őket, mert a közvetlen hősugárzástól nem kívánatos elváltozások keletkezhetnek. Jól viseli a normál lakásban uralkodó fényviszonyokat is, a napsugarak UV sugárzása a fából egy reakciót vált ki ugyan, de aggodalomra nem ad okot, ez egy természetes színérés, bizonyos idő elteltével megszűnik.

Sokszínű lakberendezés fenyőbútorral!

Fenyőből készült bútorok a természetes fa melegségét, szépségét, illatát viszik otthonába.E berendezési tárgyak időtállóak, tartósak, praktikusak, eleganciát sugallnak, mivel természetes alapanyagúak, ezért harmonikus élettér alakítható ki belőlük a lakás bármely helyiségében. Értéke felülmúlja, és maradandóan őrzi előnyét az utánzatokkal szemben.

Számtalan stílus kialakítható belőle. -Gondoljunk csak a vidéki parasztházakra, country stílusú lakásokra, ahol egyfajta életszemélettel találkozunk. Manapság egyre többen választják ezt rohanó életmódjuk helyett, vagy mellé, hétvégi kikapcsolódás helyszínéül. Az ilyen vidéki házak berendezésének hangsúlyos részei a natúr vagy méhviaszolt robosztus fenyőbútorok, virágos-csipkés kelmék, régi fényképek a falon, könyvszekrények és mindenféle használati tárgy. Az ilyen lakások egyszerűséget, praktikusságot és kényelmet árasztanak. -A fenyőbútorokat sokan csak a skandináv stílushoz tudják társítani. E stílus jellemzői az esztétikum, a funkcionalizmus, harmóniában a leírhatatlan szépségű természettel. Mellőznek minden díszítést, natúr, visszafogott alapszínű bútorait színes textíliákkal teszik mozgalmassá. Rengeteg fát használnak, nemcsak a bútoraik, de sokszor még a falburkolat és a padozat is ebből készül. Érthető, hiszen tőlük származik ez a csodálatos alapanyag, melyből mi is készítjük bútorainkat.-E bútorok kellemes natúr színe lehetővé teszi, hogy a földközi tenger környékéről származó mediterrán stílusú lakást is berendezzük vele. Mivel az ilyen lakásbelső erős, határozott színeket használ, mint a vörös, narancs, terrakotta, okker-sárga, ezért a bútorzat kiemelkedik a sötét falak előtt. A stílus kulcsfogalmai a rusztikusság, tartósság, vidámság. Bútorai fenyőből, kopottas, szú ette hatású fából készülnek. Fő kiegészítői a kovácsoltvas termékek, terméskövek, kaspók, zsalugáterek. -Lakberendezésben elsősorban stílusról, harmóniáról, anyaghasználatról beszélünk, de ezek mellett különösen fontos a funkcióhoz rendelt biztonság. Biztonságos berendezésre elsősorban a gyerekszobában van szükség.

E fenyőbútorok normál és gyerekméretben is eleget tesznek a biztonsági elvárásoknak. Stabilan állnak, gömbölyített szélűek, felülete egészségre ártalmatlan festékkel vagy lakkal kezelt. Ezeket a bútorokat a gyermekek nagyon szeretik, hiszen felmászhatnak rá, ülhetnek rajta, megbújhatnak benne, és a mama megelégedését is szolgálja, hiszen bőven ad tárolási helyet a szobában. Méretei minden korosztály számára kielégítőek.